Blogi

Pumppaamosaneeraukset nopealla käyttökatkolla

23.10.2017

Kahden pumpun pumppaamoremontti

Lyhyellä käyttökatkolla kokonaisvaltainen saneeraus pumppaamolle. Vanhaa jäivät vain ulkokuoret.

Pumtek on kehittänyt pumppaamosaneerauksen menetelmiä, ja tehnyt jo useita remontteja lyhyellä käyttökatkolla. Yleensä remonttia kun tehdään, on käyttökatko päivän, tai päivien mittainen ja tuottaa hieman harmeja käyttäjille. Monesti on järkevämpi uusia koko tekniikka ja putkisto, kuin vaihtaa koko säiliötä kaivuutöiden kanssa.

Tekniikan laatu pidetään aina korkeana ja tähtäimessä on mahdollisimman pitkän ajan ratkaisu. Tätä vaalimme aina kun kartoitamme kohteita ja valitsemme tarjottavia materiaaleja. Korkea laatu on aina asiakkaan etu!

Lyhyt käyttökatkos saadaan aikaiseksi kun pystytään esivalmistelemaan mahdollisimman paljon. Tässä esimerkki tapauksessa käytettiin isoa, paksua happoteräksistä levyä, joka kiinnitetään pumppaamon pohjaan ja siinä on valmiina koko pumppaamiseen vaadittava tekniikka. Jäljelle jäi kolmen putkisauman tekeminen kaivossa. Työn kulku meni seuraavasti: Kaivo tyhjäksi, vanha tekniikka pois (mennyt 2h). Uudet lasketaan tilalle ja kiinnitetään pohjaan (mennyt 3h). Hitsataan kolme saumaa kiinni ja kytketään pumppujen kaapelit (mennyt 4h). Poistetaan tulpat ja aloitetaan pumppaus. Tämän jälkeen vielä viimeistellään asennukset ja uusitaan sähköiset komponentit suojaamaan uusia pumppuja.

Lopputuloksena jäi vain ulkokuoret vanhaa (kansistokin vaihdettiin) ja projekti onnistui mallikkaasti.

Kiitämme tilaajaa uskalluksesta ja luottamukseta tätä saneerausta kohtaan.

FLYGT pumput

Flygt pumput pohjakappaleissa